1-7 MART DEPREM HAFTASI KAPSAMINDA OKULUMUZDA DEPREM TAHLİYE TATBİKATI YAPILDI.

DEPREM HAFTASI KAPSAMINDA OKULUMUZDA DEPREM TAHLİYE TATBİKATI YAPILDI.

Ülkemiz, dünyanın en etkin deprem kuşağı üzerinde bulunmaktadır. Özellikle toplu halde yaşanılan ev, okul, hastane, otel vb. kapalı yerlerde afetlere karşı gerekli önemlerin alınmaması ve panik ortamının oluşması üzücü sonuçların artmasında büyük rol oynamaktadır.

Ancak belirli önlemlerin alınması ile felaketlerin etkilerini azaltmak her zaman mümkündür. Bundan dolayı okullarımızda afetten önce alınacak önlemler ve yapılacak tatbikatlar öğrencilerimizin afet anında nasıl davranacakları hususunda eğitici olacaktır. Bu kapsamda 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle okulumuzda Deprem Tahliye Tatbikatı yapıldı.

Okulda çalınan sirenle birlikte öğrencilerimiz Çök-Kapan-Tutun hareketiyle tatbikata başladı ve okul bahçesi Toplanma Alanında oluşturdukları çemberin ardından öğretmenlerinden aldıkları brifingle tatbikatı tamamladılar. Okul Müdür Yardımcısı Abdurrahman EMEN'in yönettiği Deprem Tahliye Tatbikatı öğretmenlerinde özverili çalışmalarıyla başarılı bir şekilde sona erdi.

07-03-202407-03-202407-03-202407-03-202407-03-2024

Yayın: 07.03.2024 - Güncelleme: 11.03.2024 09:17 - Görüntülenme: 53