“OYUN OYUN İÇİNDE, BİLGİ OYUNUN GÖLGESİNDE”eTwining Projemiz Başlıyor

Okulumuzdan  1/E ve 3/E sınıflarının katıldığı Azerbaycan paydaşlı ETwinning projesi başladı.

Projemiz,  geleneksel çocuk oyunlarını günümüze uyarlayarak; saygı, sevgi, paylaşım, yardımlaşma, dürüstlük değerleriyle, teknoloji yetkinliğini arttırmayı, iletişim becerilerini geliştirmeyi, işbirlikçi öğrenme becerilerini, eleştirel düşünme becerilerini kazandırmayı, farklı kültürler tanımayı ve oyunla öğrenmeyi amaçlamaktadır.

Şbt

Be Sustaınable For A Better World adlı e Twining  projemiz etkinliklerle devam ediyor,Projemizin son aşamalarına gelmek üzereyiz.

Şbt

Okulumuz Sınıf öğretmenlerinden Zeynep KADAK'ın kuruculuğunu yaptığı ve sınıf öğretmenlerimizden Mehmet KILIÇ ile birlikte“I LEARN ACCORDİNG TO MY İNTELLİGENCE(ZEKA TÜRÜME GÖRE ÖĞRENİYORUM” )isimli eTwinning Projesini yürütmektedirler.Proje çalışmalarına katılan sınıflarımız öğretmenlerimiz ve 3/J ve 3/L sınıfı öğrencilerimize  başarılar diliyoruz.

INTRODUCTION OF THE eTWINNING PROJECT CALLED “I LEARN ACCORDING TO MY INTELLIGENCE”

Introduction of the eTwinning Project "I LEARN ACCORDING TO MY İNTELLİGENCE" Our school's Classroom Teacher Zeynep KADAK is founder this project and with Mehmet KILIÇ are running .

We wish success to our classroom teachers and 3/J with 3/L students who participated in the project work.

PROJEMİZİN HAKKINDA:

Zeka Tipime göre öğrendiğim proje, farklı zeka türlerini geliştirmek ve keşfetmek için ilginç fırsatlar sunabilir. Howard Gardner, sözel-dilsel zeka, mantıksal-matematiksel zeka, uzamsal zeka, müzikal zeka, bedensel-kinestetik zeka, kişilerarası zeka gibi çeşitli zeka türlerini tanımlamıştır.

Bu projenin amacı Gardner'ın çoklu zeka teorisine göre derslerimizi anlatırken 8 zeka türünün tamamını destekleyen öğretim yöntemlerini kullanarak sınıflarımızdaki öğrenme düzeyini en üst düzeye çıkarmaktır.

Türkiye, Romanya, İspanya, Gürcistan ve Polonya ülkeleri olarak toplam 14 öğretmen bir araya geldik ve öğrencilerimize tüm zeka türlerine uygun etkinlikler düzenleyerek kalıcı ve kolay öğrenmelerini sağlayacak  bir proje üzerinde çalışmaya karar verdik. Projemiz uluslararası bir proje olup 7-11 yaş kategorisine yöneliktir. Projemizin kurucu ülkeleri Türkiye ve Romanya'dır. Projemiz Ekim  2023'de başlayacak ve Mayıs 2024'te sona erecektir.

ABOUT PROJECT:

The project  I learn according to my Intelligence Type can offer interesting opportunities for developing and exploring different types of intelligence. Howard Gardner identified several forms of intelligence such as verbal-linguistic intelligence, logical-mathematical intelligence, spatial intelligence, musical intelligence, bodily-kinesthetic intelligence, interpersonal intelligence.

The aim of this project is to maximize the level of learning in our classes by using teaching methods that support all 8 intelligence types while teaching our lessons, according to Gardner's multiple intelligence theory

A total of 14 teachers from Turkey, Romania, Spain, Georgia and Poland came together and decided to work on a project that will enable our students to learn easily and permanently by organizing activities suitable for all types of intelligence. Our project is an international project and is aimed at the 7-11 age category. The founding countries of our project are Turkey and Romania. Our project will start in October 2023 and will end in May 2024.

“I LEARN ACCORDİNG TO MY İNTELLİGENCE” ADLI eTWİNNİNG PROJESİNİN TANITIMI

PROJEMİZİN HAKKINDA:

ABOUT PROJECT:

Şbt

En Değerli Mirasim Kültürüm " adlı  e Twininng projemiz 10 Türkiye ,2 Azerbaycan ve 1 Arnavutluk ve onlarca öğrencinin katılımıyla başlamıştır.Projemiz kültürümüzün değerlerini,yakın çevremizi,aile değerlerimizi,kültürel zenginliğimizi saklamaya ve sınıflar içinde aktivitelerle öğrenmenin kalıcılığını sağlamaya yöneliktir.

Ock

Okulumuz e-dergisinin 1.sayısı idareci, öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlandı.

DiGiToki E-Dergisi'ne ulaşmak için tıklayınız.

Ock

Okulumuz e-dergisinin 2.sayısı idareci, öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlandı.

DiGiToki E-Dergisi'ne ulaşmak için tıklayınız.

Ock

Okulumuzda, Lösemi hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik yapıldı.Öğrencilerimiz turuncu kıyafetler giyerek  LÖSEV yazısı oluşturdular.İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Abdulkadir GÜMÜŞ de etkinliğimize katılım sağladı.

Ara

OKULUMUZ 15 TEMMUZ ÇOCUK GAZETESİ ÖZEL SAYISI YAYIMLANDI.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Afiş Yarışmasında 4/G Sınıfı öğrencimiz Bekir Selim AVCI, İlçe 1.si  olmuştur. Okulumuzda yapılan seçmelerde 4/G sınıfı öğrencimiz Bekir Selim AVCI 1. 2/C sınıfı öğrencimiz Ahmet TUNCAL 2. 4/G sınıfı öğrencimiz Enis KORAL     3. olmuştur.

MEHMRT AKİF ERSOY'U ANMA HAFTASI

Kas

Okulumuz İdareci, Öğretmen ve Öğrencilerimizin büyük bir özveriyle hazırladığı e dergimiz "DigiToki" nin 1.sayısı yayımlandı. E Dergimiz Kaymakamımız Sayın Abdullah ŞAHİN'e ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Abdulkadir GÜMÜŞ'e takdim edildi. Dergimizin 1.sayısının hazırlanmasında emeği olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Dergimize aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. https://tinyurl.com/tokiilkokulu1

Ekm

2023 2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TOKİ İLKOKULU SENE BAŞI OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI

Okulumuz Sınıf öğretmenlerinden Mehmet KILIÇ ve  Zeynep KADAK'in yürütmüş olduğu ‘THE POWER IS IN OURSELVES’ isimli eTwinning Projesini 2/J ve 2/L sınıfı öğrencilerimizle birlikte yürütmektedirler. Kendilerine ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

THE POWER IS IN OURSELVES’ isimli e Twinning Projesinin Tanıtımı

Okulumuz 2-J SINIF ÖĞRETMENİ MEHMET KILIÇ İLE 2-L SINIF ÖĞRETMENİ ZEYNEP KADAK'IN, kurucuları olduğu ‘THE POWER IS IN OURSELVES’ isimli eTwinning Projesini 2-J ile 2-L sınıfı öğrencilerimizle birlikte yürütmektedirler. Kendilerine ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.