DEPREM HAFTASI KAPSAMINDA OKULUMUZDA DEPREM TAHLİYE TATBİKATI YAPILDI.

Ülkemiz, dünyanın en etkin deprem kuşağı üzerinde bulunmaktadır. Özellikle toplu halde yaşanılan ev, okul, hastane, otel vb. kapalı yerlerde afetlere karşı gerekli önemlerin alınmaması ve panik ortamının oluşması üzücü sonuçların artmasında büyük rol oynamaktadır.

Ancak belirli önlemlerin alınması ile felaketlerin etkilerini azaltmak her zaman mümkündür. Bundan dolayı okullarımızda afetten önce alınacak önlemler ve yapılacak tatbikatlar öğrencilerimizin afet anında nasıl davranacakları hususunda eğitici olacaktır. Bu kapsamda 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle okulumuzda Deprem Tahliye Tatbikatı yapıldı.

Okulda çalınan sirenle birlikte öğrencilerimiz Çök-Kapan-Tutun hareketiyle tatbikata başladı ve okul bahçesi Toplanma Alanında oluşturdukları çemberin ardından öğretmenlerinden aldıkları brifingle tatbikatı tamamladılar. Okul Müdür Yardımcısı Abdurrahman EMEN'in yönettiği Afet Hazırlık Kulübü öğretmenleri Doğan ERTAŞ ve Mehmet MACİT nezaretinde Deprem Tahliye Tatbikatı öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin özverili çalışmalarıyla başarılı bir şekilde sona erdi.

DEPREM HAFTASI KAPSAMINDA OKULUMUZDA DEPREM TAHLİYE TATBİKATI YAPILDI.

Okulda çalınan sirenle birlikte öğrencilerimiz Çök-Kapan-Tutun hareketiyle tatbikata başladı ve okul bahçesi Toplanma Alanında oluşturdukları çemberin ardından öğretmenlerinden aldıkları brifingle tatbikatı tamamladılar. Okul Müdür Yardımcısı Abdurrahman EMEN'in yönettiği Deprem Tahliye Tatbikatı öğretmenlerinde özverili çalışmalarıyla başarılı bir şekilde sona erdi.

OYUN OYUN İÇİNDE , OYUN BİLGİNİN GÖLGESİNDE PROJESİNDE SONA YAKLAŞIYORUZ

Azerbaycan katılımlı ülkemizin çeşitli illerinde ve okulumuzdan iki sınıfımızın katılımında gerçekleşen projede son yaklaşılıyor. Katılımcılar artık final ürünlerini yapıyorlar. Finalde öğrenciler hem  oyunları yazdılar hem de oynayarak eğlendiler.Tüm katılımcıları tebrik ederiz.

1/E ve 3/E SINIFI WEB2 ARAÇLARINI ÇOK SEVDİ

WEB2 TRAFFİK İŞARET VE LEVHALARI OYUNU VE GELENEKSEL OYUNLARI BULALIM OYUNU

Projemiz kapsamında öğrencilerimiz, web2 aracıyla tasarlanan eşleştirme ve kelime bulma oyunları oynadılar.

3-E ve 1/E SINIFI GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜNDE  KODLAMA YAPIYOR

6 Şubat Güvenli İnternet Günü'nde farkındalık yaratmak ve daha güvenli internet kullanımı için kodlama çalışması yaptık.

Oyun Oyun İçinde Oyun Bilginin Gölgesinde E Twinning Projesi

Grup Oyunu Top Taşıma

3-E ve 1/E SINIFI CODEWEEK HAFTASINDA KODLAMA YAPIYOR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız her zaman gururumuz, sevincimiz olmuştur... 100. Yılında bir asır olmasıyla Cumhuriyet sevincimiz katlanmaktadır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 'ün bizlere değerli emanetinin onuruyla Cumhuriyetimizi birlikte yaşamak ve daima yükselterek yaşatmak da vazifemizdir.

Codeweek haftasında Cumhuriyetimizin 100. Yıl şerefine 3/E  ve 1/E sınıfı öğrencilerimiz “Cumhuriyet 100 yaşında” kodlaması yapıyor.

İSİM ŞEHİR OYNUYORUZ

3/E sınıfı öğrencilerimiz “ Oyun Oyun İçinde Oyun Bilginin Gölgesinde”eTwining projemizde kağıt oyunları için yapılan ankette en çok tercih edilen “isim şehir” oyununu oynadılar. Eğlendiler, öğrendiler ve güzel vakit geçirdiler.

GELENEKSEL OYUNLARI EŞLEŞTİRİYORUZ

1/E ve 3/E sınıfı öğrencilerimiz “ Oyun Oyun İçinde Oyun Bilginin Gölgesinde”e Twining  projemizde wordwall  web2 aracıyla tasarlanmış eşleştirme oyununu oynadılar.

Oyun Oyun İçinde Oyun Bilginin Gölgesinde E Twinning Projesi

Bir Bütünün Parçasıyız Adlı Takım Oyunu

11 okuldan öğrencilerin  birlikte yürüttüğü ve okulumuzdan da 1/E ile 3/E sınıfı öğrencilerinin katıldığı  “ Oyun Oyun İçinde Oyun Bilginin Gölgesinde”eTwining projemizde öğrencilerimiz web2 araçlarıyla tasarlanmış ve bölünmüş yapbozun bir parçasını birlikte boyadılar. Boyanan yapbozlar bir araya getirildiğinde bir bütün oluşturdular. Öğrenciler bu bütünün bir parçası oldukları için çok mutlu oldular.

ÖĞRENCİ WEBİNARIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

11 okulun birlikte yürüttüğü eTwining projemizde öğrencilerimiz bir araya geldiler. Birbirleriyle tanışıp sohbet ettiler. Karşılıklı sorular sordular ve küçük bir oyun oynadılar.

1/E ve 3/E SINIFI WEB2 ARAÇLARINI KULLANARAK PUZZLE YAPIYOR

Projemiz kapsamında öğrencilerimiz, web2 aracıyla tasarlanan puzzle yaptılar. Yapılan puzzle oyun “Oyun İçinde Oyun Bilginin Gölgesinde” eTwining projesinin anket yapılarak seçilmiş afişidir.

Şbt

“Oyun Oyun İçinde, Bilgi Oyunun Gölgesinde” eTwining Projemiz Kapsamında Geleneksel Oyunumuz

“Oyun Oyun İçinde, Bilgi Oyunun Gölgesinde” eTwining Projemiz Kapsamında 1/E ve 3/E sınıfı öğrencilerimiz  geleneksel çocuk oyunlarımızdan biri olan “yağ satarım bal satarım” oyunu oynandı. Oyun öğrencilerimizin de katıldığı ve seçeneklerinde geleneksel çocuk oyunları da olan bir anket yapılması sonucunda en çok oyu alarak öğrencilerimizle oynandı.